måndag 9 augusti 2010

Saftigt värre!

Så.. Jag gjorde ett försök, tog vatten så det täckte bären (ca 1/3 röda, resten svarta vinbär). Kokade ca 15min och mosade mot kastrullkanten medan jag streamade sommarpratande Annika som suttit i fängelse i USA.






När det började se ut som nedan så tog jag en vanlig sil och pressade ned det hela i en hink.




Diskade kastrullen och hällde sedan tillbaka allt, passade på att använda ett mått (blev ca 3l första, glömde mäta andra). Sockrade sedan ca 1-1,5l socker. Kokade upp.






Började lyssna på Björn af Kleen, dagens sommarpratare lagom till att saften fick stå på kylning (segla som min hemkunskapslärare lärde mig att det heter) och började med nästa sats, samma procedur. Den seglar just nu, men detta är resultatet hittills!




Hade ca 5,5 kg bär innan.

Skål!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar