måndag 9 augusti 2010

Det här med svartvinbärssaft

Har googlat på flera olika recept för svartvinbärssaft och har försökt sammanställa det jag kommit fram till:

Svartvinbärssaft

1kg eller 2 l bär
0,5 l kallt ...eller 3,5 l kokande vatten
Saft från tre citroner ...eller inga alls
0.5 ...eller 1kg socker
Natriumbensoat enligt förpackningen ...eller inget alls.

Koka i 10-30 min ...eller låt stå i ett dygn.
Nu är det mycket viktigt att det ska stå i en timma ...eller så struntar du i det.
Låt rinna av i 30 min ...eller bara tills det ser klart ut.
Koka upp och rör ned sockret ...eller koka i 10 minuter på svag värme och rör ned sockret och konserveringsmedlet.

LYCKA TILL!

Ska snart sätta igång jag.

1 kommentar:

  1. Helt underbart!
    Hädanefter kan man göra det mesta på en "höft" Är säker på att det blir kanonbra i alla fall
    Duktig du är förresten. Nästa gång kanske du vill prova min saftmaja i alla fall. Det kanske är lite mindre söl än jag minns att det var.

    SvaraRadera