Så gott!
Vårt hemmabygge-recept:
0.25 vitkålshuvud
1 stor morot eller 2 små
1 dl lättmajonäs
1 dl creme fraiche
1 nypa salt
1 tsk socker
1 tsk spiskummin
svartpeppar efter smak
1-2 tsk chilisauce
Strimla vitkålen och blanchera. (Jag brukar ha kokande vatten i en kastull och lägga strimlorna i en sil som jag sedan sänker ned i vattnet i ca 15 sek, sedan spola under kallt vatten.) Riv sedan moroten grovt och blanda alla ingredienserna. Krydda mer efter smak, om det behövs!
Idag hade Andreas strimlat allt i matberedaren, tydligen var han i efterhand missnöjd med extra disk, men det blev sååå gott!!
En bild från en lördagsmiddag med hemmagjorda biffar, strips, sallad och COLESLAW!
I vitkål finns tydligen:
Folacin behöver vi bl a för att nya röda blodkroppar ska kunna bildas, även bra för håret!C-vitamin - 100 gram vitkål ger oss halva dagsbehovet av C-vitamin.Kalium kan bl a bidra till att sänka för högt blodtryck. Kalium får blodkärlen att slappna av och motverkar stress och huvudvärk.
...Helt sprudlande fantastiskt, eller hur?
...och ja, det är meningen att typsnittet och storleken på bokstäverna ska vara olika, har ingenting med min klipp-och-klistra-teknik från andra ordbehandlingsprogram att göra. hrmf.
SvaraRaderaÄr blanchera ett finare ord på blanda? :P
SvaraRaderaHello! Har lärt mig att blanchera är att doppa i kokande vatten, men det jag gör är att jag låter det ligga en liten stund i vattnet också, för att det ska hinna bli mjukt! Man lär sig nåt nytt varje dag ;)
SvaraRadera