torsdag 30 september 2010

Vitkålslasagne!

Efter ett tips från en vän och lite googlande snurrade jag ihop ett eget recept på vitkålslasagne! Jag och Andreas är ju lite av vitkålsnördar så här på hösten, billigt och gott!

Mitt recept:

Ta lös vitkålsbladen från ca 1/4 vitkålshuvud från varandra och koka i 10min i saltat vatten (fast jag glömde salta). Ugnen på 175grader.


"I stället för köttfärs-röran"
1,5 pkt (willys-storlek, hrm) Krossade tomater (1pkt m. basilikasmak, 0.5pkt osmakad)
2 morötter i rätt tunna skivor
1 hackad gul lök
1 paprika hackad
1 burk små hela champinjoner (som jag iofs. delade i hälften för de är så roliga att skära i)
3 msk chilisås
1.5 tsk timjan
1.5 tsk oregano
0.5 dl gröna linser
0.5 dl röda linser
svartpeppar, salt och chilipeppar


"I stället för vitsås-röran" eller "ostsåsen"
4 ägg
2 dl creme fraiche
100g fetaost
0.5-1dl matlagningsgrädde
0.5 dl riven norrglimtost (typ en ost med lite smak)
vitpeppar och salt

How to
Förkoka morötterna och linserna tillsammans innan du börjar med tomatsåsen, ca 10min. Tänk på att de röda linserna inte behöver kokas lika länge. Hackade resten av grönsakerna under tiden och blandade ostsåsen. Brynte grönsakerna i lite olivolja och en klick margarin sen blandade jag allt och lät det puttra några minuterSmöra ugnsform. Börja med ett lager vitkålsblad och varva sedan med ostsås och tomatsås. 40min i ugnen, 175 grader. Busenkelt.

och riktigt gott!

Eftersom Andreas aka mr Kolhydrat skulle svälta ihjäl utan ett kilo pasta om dagen så modifierade jag halva lasagnen och la i fullkorns-lasagneplattor, ca 6st, på hans sida av ugnsformen, varvade plattor, sås, kål och tomatsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar