söndag 20 juni 2010

Årets första dopp och chokladkaka med smultrongrädde

..i havet och allt!! Erkänner att jag värmde upp med vedeldad bastu först! 

Bakade en chokladkaka igår också, med ett helt påhittat recept! Så här gjorde jag:



Vispade tre äggvitor hårt (med en mixerstav, vem orkar annars liksom, fast egentligen var det bara två äggvitor och hela det tredje ägget hamnade direkt i smeten, eftersom jag misslyckades med separerandet. Fast det behöver ju ingen veta.)
Blandade ca 75g smör med drygt 1dl socker (osmält smör, jag vet det är svindrygt, säkert inte nödvändigt)

Siktade i en annan bunke:
1,5 dl mjöl (tror jag)
1.5 tsk bakpulver
3tsk kakao
2tsk vanillinsocker

..och blandade i
3 äggulor (dah)
typ knappt 1dl mjölk? (allt som fanns kvar i paketet)
några rutor riven mörk choklad (skulle vart mer, men den hade jag ätit upp)
smöret och sockret
och vände sist i äggvitorna.

Ugn 175grader i.. 25-30 min tror jag (tills jag ätit upp det som jag medvetet lämnat kvar av smeten)
Den blev grymt fluffig, men skulle haft mer blockchoklad. Smeten var FANTASTISK! 



..till detta serverade jag grädde vispad tillsammans med hemmagjord smultronsylt och på det tinade hallon och blåbär. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar